Studiu “Ocazii de consum pentru bauturi”: Un sfert dintre romani consuma alcool intr-o zi obisnuita

GFK

Unul din patru romani consuma o bautura alcoolica intr-o zi obisnuita, se arata intr-un studiu GfK care analizeaza ocaziile de consum pentru bauturi. De-a lungul anului, numarul celor care consuma alcool variaza, varful fiind inregistrat in sezonul cald (aprilie – septembrie). Preferatele romanilor sunt berea si vinul facut in casa, a caror importanta in consumul de alcool se schimba odata cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consuma mai ales in anotimpul rece. In perioada octombrie 2015 – martie 2016, cota de consum pentru vinul de casa se tripleaza.

Numarul mediu de ocazii de consum pe zi pentru toate bauturile analizate este de 2,5 ori. Barbatii cu varsta pana in 35 de ani se disting printr-o frecventa zilnica semnificativ mai mare decat media – de 3 ori pe zi.

Daca analizam ponderea in consum, observam ca romanii prefera bauturile calde, in principal cafeaua si mixurile pe baza de cafea – aproape jumatate dintre ocazii fiind generate de aceste bauturi. Peste o treime dintre ocazii se datoreaza bauturilor racoritoare, iar 16% bauturilor alcoolice, Cantitatea de lichid consumata pe zi este de 630 ml (in afara de apa si lactate). Una din 10 persoane adulte consuma cel putin o bautura in baruri, restaurante si terase, iar incidenta zilnica creste in sezonul cald cu apoximativ 20%.

Datele din studiul GfK – Ocazii de consum pentru bauturi analizeaza ce, unde, cat, cum si cat de des beau romanii. Studiul este adresat tuturor producatorilor de bauturi si este realizat anual, in 4 valuri, pentru a urmari tendintele. Universul de consumatori este format din persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, reprezentativ la nivel national. In analiza sunt incluse toate tipurile de bauturi, cu exceptia apei si a lactatelor.

 

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Paul Constanta
Paul continua sa se extinda in tara, inaugurand o noua locatie, in Constanta

Dragos Petrescu
Grupul City Grill intentioneaza sa se extinda si pe plan international, printre orasele vizate numarandu-se Viena si Londra

Close