Gama de whisky-uri experimentale Johnnie Walker® Blenders’ Batch, disponibila si in Romania

Blenders-batch

Diageo aduce pe piata romaneasca platforma Johnnie Walker® Blenders’ Batch – care reprezinta o editie noua, in serie limitata, de whisky-uri experimentale. Aceasta noua selectie de scotch whisky s-a nascut din ambitia de a descoperi noi arome si din talentul deosebit al echipei de expert blenders condusa de master blender-ul Dr. Jim Beveridge, un om a carui calatorie personala in a face whisky a inceput in urma cu peste 40 de ani.

Este o provocare a simturilor, un experiment care nu poate fi decat reusit, asa cum ne arata experienta a doua secole. Consumatorul roman e curios si sofisticat deopotriva, de aceea ne dorim sa-l provocam de fiecare data cu socul inovatiei,” a declarat Gheorghe Sever Andresz, Director General pe Romania si Cipru al Diageo.

Primele amestecuri din seria Johnnie Walker Blenders’ Batch sunt rezultatul experimentelor facute  asupra influentei aromelor de bourbon si rye whisky asupra scotch-ului, inspirate de perioada in care Beveridge a combinat bourboun cu rye in Kentucky, in anii 1990.

“Ceea ce facem astazi este ceea ce am facut timp de aproape 200 de ani, experimentam cu arome si influente de arome pentru a ne asigura ca whisky-ul pe  care-l facem in fiecare zi este cel mai bun posibil. Desigur, felul in care-l facem s-a schimbat de-a lungul anilor, iar progresele stiintifice ne-au oferit perspective noi asupra efectelor lemnului, finisajelor butoaielor, atmosferei, ori timpilor de maturare. Prin lansarea selectiei Blenders’ Batch deschidem o usa si le permitem oamenilor sa descopere tipurile de experimente pe care le incercam de ani de zile. Interesul pentru whisky este mai mare decat a fost vreodata si credem ca este momentul potrivit sa lasam oamenii sa incerce unele dintre cele mai inovatoare – uneori chiar ciudate – lucruri pe care le experimentam. Sunt sigur ca pasionatii de whiskeyi vor iubi aceste blenduri si mai mult decat atat, vor iubi povestea din spatele lor,a mentionat Dr. Beveridge.

Disponibile in cantitati limitate, inca din aceasta toamna, primele trei whisky-uri Johnnie Walker® Blenders’ Batch lansate sunt in cadrul gamei sunt: ​​ Johnnie Walker® Blenders’ Batch Red Rye Finish, Johnnie Walker® Blenders’ Batch Bourbon Cask & Rye Finish si Johnnie Walker® Blenders’ Batch Triple Grain American Oak.

Inspirat de aromele indraznete ale whisky-urilor americane, Johnnie Walker® Blenders’ Batch Red Rye Finish este un experiment atent gandit al aromei. Incluzand whisky de la Port Dundas, acum inchis, acest amestec a fost creat folosind un numar incredibil de mic de whisky-uri de malt si cereale, trase exclusiv din prima umplere a butoaielor de bourbon. Dupa aceasta, whisky-ul este finalizat prin punerea sa in butoaie de rye, timp de sase luni, pentru un echilibru perfect de dulceata, fructe proaspat stratificate si condimente.

Un experiment indraznet al aromei, Johnnie Walker® Blenders’ Batch Bourbon Cask & Rye Finish a fost extras din peste 200 de esantioane de whisky, maturat in butoaie de bourbon la prima umplere si a fost finalizat timp de sase luni in butoaie anterior umplute cu rye. Dispunand de whisky-uri luate de la doar cinci distilerii, inclusiv Dufftown si Port Dundas, acum inchis, acest nou amestec este bogat si incalzeste printr-o dulceata intensa de miere.

Johnnie Walker® Blenders’ Batch Triple Grain American Oak este un experiment echilibrat al aromelor whisky-urilor de cereale amestecate cu malt. Maturat cel putin 10 ani in stejar american, inclusiv in butoaie de bourbon, este realizat folosind cinci whisky-uri, inclusiv cereale de la distileria Port Dundas, acum inchisa, si malt de la Mortlach on Speyside. O combinatie care creeaza un whiskey unic, cu un gust dulce, de miere, cu note de fructe proaspete si vanilie picanta.

O parte din produsele gamei Johnnie Walker® Blenders’ Batch sunt deja disponibile in Romania, in lantul Horeca si in magazinele specializate, noi lansari de produse urmand sa aiba loc in anii urmatori.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

 

foto_3_sff
O saptamana de Street Food Festival Christmas Goodies, la Cluj

caju5
Chef Joseph Hadad aduce mancarurile copilariei sale in braseria CAJU

Close