Barmanii se dau in spectacol in finala Bar Master Competition

Bar Master Competition, cel mai mare concurs de barmani din Romania, isi desemneaza castigatorii intr-un show total de bartending.

Bar Master Competion

Bucuresti, 11.12.2006 – 15 barmani din toata tara se vor lupta miercuri, 13 decembrie, in Champions, The American Sports Bar & Restaurant din cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, pentru Marele premiu al Bar Master Competition, intrecere de bartending nationala, organizata de Food & Bar Magazine.

Concurentii care vor fi prezenti in ultima faza a Bar Master Competition sunt cei mai buni dintre cei 41 de barmani care au participat la acest concurs. Ei s-au calificat obtinand cele mai mari punctaje pe parcursul competitiei, in cele cinci etape zonale: Muntenia – Bucuresti (iunie), Dobrogea – Mamaia (august), Banat – Timisoara (septembrie), Transilvania-Cluj (octombrie) si Moldova – Iasi (noiembrie).

In finala, barmanii vor trebui sa treaca mai intai de cele doua probe de calificare – Working Flair si Speed Opening, in urma carora vor fi selectati cei mai buni 10 dintre ei. Ultima proba, care va stabili ierarhia finala, este cea de Exhibition Flair – Free Style. In cadrul acestei probe, concurentii trebuie sa isi prezinte cele mai bune miscari cu care pot impresiona clientii, intr-un show propriu, care va avea o durata de maximum 10 minute. Sesiunea de calificari va incepe in jurul orei 16.00, iar publicul si invitatii sunt asteptati incepand cu ora 20.00, cand se va da startul probei finale.

“Probele de concurs din fiecare etapa i-au solicitat pe barmani din toate punctele de vedere”, spune Tiberiu Fueriu, redactor-sef al Food & Bar Magazine. „Concurentii care s-au calificat sunt cei care au aratat ca stapanesc cel mai bine toate tehnicile de bar si pot face fata emotiilor din concurs. Tocmai de aceea, ma astept ca in finala sa vedem demonstratii de bar extraordinare, avand in vedere si miza aflata in joc.”

La finala BMC vor fi prezenti ca invitati speciali Tom Dyer si Marco Canova, doi dintre cei mai faimosi barmani europeni. Ei vor participa la procesul de jurizare, alaturi de Marius Gogoasa, Cristi Caloian si Costin Bucur. Cei doi barmani straini vor sustine in pauzele finalei propriile demonstratii de bartending, care le-au adus numeroasele rezultate de top la concursurile mondiale.

Marele premiu pus in joc este de 1.500 de euro. Concurentii plasati pe locurile urmatoare vor primi 700 euro (Locul II), 500 euro (Locul III), 250 euro (Locul IV) si 100 euro (Locul V). Aceste premii se adauga celor acordate in fiecare etapa zonala, suma totala de premiere a Bar Master Competition ridicandu-se la 8.300 de euro.

Finala acestei prime editii a Bar Master Competition este sustinuta de partenerii Pepsi X, Drambuie, De Kuyper, Cinzano si Mixer si supervizata de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions.

Teacher’s Film Festival si-a desemnat castigatorii
URBB deschide portile
Close